logo-top
 
facebook twitter youtube
 
 
 
Sensitivity
 
Galerie Sous-Terre Aalsmeer
 
'Sous-Terre Aalsmeer is gevestigd in een voormalige waterbunker en beschikt over een expositieruimte van ruim 1000 m² met een beeldentuin op het dak'
 
Bezoek de website
 
 
 
Geachte heer / mevrouw,
 
Tijdens de openingsdag van de expositie van Marianne Houtkamp op zondag 20 november was het werkelijk noodweer in het Westen van het land, waardoor veel mensen niet konden komen. Op verzoek van een groot aantal volgers van Marianne zal zij aanstaande zondag (11 december) van 13.00 tot 17.00 uur in de galerie (Aalsmeer) aanwezig zijn om u te ontvangen en uitleg te geven over haar nieuwste werken en humanitaire werkzaamheden.

Naast werk van Marianne zijn er op de expositie schilderijen van Hans Mutsers te bewonderen. De expositie loopt tot en met 15 januari 2017.

 
 
Expositie Houtkamp
 
 
Marianne Houtkamp 
 
De kleurrijke, realistische sculpturen van Marianne Houtkamp (1948)
worden nationaal en internationaal gewaardeerd en geëxposeerd.
 
 
image
 
 
Sensitivity
 
Marianne heeft voor het thema ‘Sensitivity’ gekozen omdat openheid en belangstelling voor volkeren haar raakt en zij haar betrokkenheid op een zeer gevoelige en persoonlijke manier weet weer te geven in haar bronzen beelden. Marianne vertaalt traditionele onderwerpen naar eigentijdse, krachtige, maar vooral ook gevoelige bronzen beelden. Naast die van de nomadenvolken maakt Marianne ook sculpturen geïnspireerd door de Europese vrouw. In deze beelden weet zij een sensationele, gevoelige uitdrukking te leggen, die zowel kwetsbaarheid als ook nieuwsgierigheid in zich heeft.

Watoto Samburu
Marianne en haar man richtten de stichting Watoto Samburu (‘Kinderen van de Samburu’) op, met als doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van de toekomst van de kinderen van deze stam. Met de verkoop van haar beelden en met behulp van donaties en vrijwilligers zijn al vele projecten zoals een nieuw hospitaal en een basisschool gerealiseerd. Ook is er water geboord en krijgen de kinderen twee keer per dag een goede maaltijd. Regelmatig reizen Marianne en haar man Hans af naar Kenia, om daar te werken, inspiratie op te doen en ook om de voortgang van de talloze projecten te bespreken.
 
 
 
Verslag - Janna van Zon
 
Weergoden versus Sensitivity

Zondag 20 november zal de boeken ingaan als de meest onstuimige dag van 2016. Wie langs de Westeinderplas reed kreeg me toch een lading water over zich heen. Het was meesterlijk en sensationeel om te zien maar voor Nol de Groot - eigenaar van Galerie Sous Terre - hadden de weergoden wel wat minder spectaculair mogen zijn. Op een via de radio aangegeven code oranje en het advies thuis te blijven wanneer je niet noodzakelijk de deur uit hoefde, zat hij niet te wachten.

Marianne Houtkamp

Ook voor beeldhouwster Marianne Houtkamp -die normaal kan rekenen op een paar honderd bezoekers bij de opening - was het jammer dat een deel van haar publiek gehoor had gegeven aan het weeradvies. Maar degenen die er wel waar werden getrakteerd op een werkelijk prachtig ingerichte tentoonstelling. Ook mede te danken aan kunstenaar Hans Mutsers, zijn schilderijen pasten qua kleur exact bij de kleurige beelden.

Voor potentiële kopers is het moeilijk kiezen. ‘Ik zou wel zo een hele opstelling willen kopen’, verzuchtte een bezoeker. Het waren de ogen die zich konden laven aan fraaie kunst en dan de oren….wie binnen stormde hoorde heerlijke warme klanken waardoor je je, passend bij de beelden, in Afrikaanse sferen kon wanen en alsof dat alles nog niet genoeg was, had Houtkamp George Perezel uitgenodigd om haar tentoonstelling te openen. Het werd een inleiding waar in schitterende bewoording werd benoemd waar het de beeldhouwster om gaat. Tjonge wat heeft deze George Perezel de gave van het woord. Centraal stond het woord Sensitivity, de titel van de tentoonstelling. Maar wat is sensitiviteit precies? Lees hieronder over sensitiviteit.
 
 
Houtkamp 1
 
Openingswoord
“De kracht van sensitiviteit” 

- George Perczel
 
Wat een prachtige titel voor een expositie: ‘SENSITIVITY’!
Maar wat betekent het begrip ‘sensitivity’ of ‘sensitiviteit’ nu eigenlijk? Inlevend, egoïstisch, accuraat, ontvankelijk, gevoelig of zelfs overgevoelig, begripvol of emotioneel ??? Vanuit verschillende psychologische perspectieven telkens een andere kleur of lading. Want er valt meer te zeggen over het woord ‘sensitivity’ dan op het eerste gezicht lijkt en ik nodig u van harte uit om daar even stil bij te staan. Vanuit mijn beroep als psycholoog wil ik samen met u de betekenis van ‘sensitivity’ proberen te duiden in het kader van deze bijzondere expositie.

Klik hier om verder te lezen..
 
 
image4
 
Hans Mutsers
 
Iconografieën van het landschap". Zo noem Hans Mutsers zijn schilderijen uitgevoerd in olieverf of gemengde technieken. De picturale, kleurrijke schilderijen verbeelden structuren, vormen en symbolieken, welke direct te maken hebben met de natuur in al zijn verschijningsvormen. Elementen uit de natuur worden objecten en Hans schildert ze omdat de betekenis van deze natuurlijke vormen voor hem vele interessante mogelijkheden bieden om het landschap met groot respect voor schilderkunstige tradities, te kunnen schilderen. Het indrukwekkende, poëtische landschap gebouwd door mens en natuur; voor Hans onverzadigbaar.
 
 
 
Ontdek het meest voordelige Kunstuitleensysteem van Nederland
 
set5-image2
Geen huur
 
Uw volledige inleg wordt een spaarbedrag, u betaalt geen huur.
 
 
set5-image3
Al v.a. € 5,- p.m.
 
Voor € 5,- per maand zoekt u al een kunstwerk tot € 500,- uit.
 
 
set5-image4
Vrij te besteden
 
Uiteindelijk koopt u met uw spaarbedrag een kunstwerk naar keuze.
 
 
 
 
Sous-Terre
ARTPLAN
 
U kunt net zoveel werken in bruikleen krijgen als u wilt en u kunt onbeperkt wisselen. Met uw spaartegoed koopt u op termijn het kunstwerk waar uw voorkeur naar uitgaat. Tijdens de leenperiode tot het moment dat u tot aankoop overgaat, heeft u onze kunst nagenoeg gratis in huis gehad.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
Locatie Lithoijen
 
Batterijstraat 23A
5396 NT, Lithoijen
Tel: 0412 - 482159
Open: vrijdag t/m zondag van
13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. 
 
 
 
 
Locatie Aalsmeer
 
Kudelstaartseweg 1
1431 GA, Aalsmeer
Tel: 0297 - 364400
Open: vrijdag t/m zondag van 
13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. 
 
 
 
 
 
Locatie Ootmarsum
 
Laagsestraat 10
7631 AM, Ootmarsum
Tel: 0541 - 293536
Open: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en op afspraak.
 
 
 
 
 
Contact
 
Galerie Sous-Terre
Kudelstaartseweg 1
1431 GA, Aalsmeer
E.  info@galerie-sous-terre.nl
Tel.  +31(0)412 - 482159
 
Volg ons op
 
facebook twitter
 
 
 
set9-image32
 
 
 
© 2016 Galerie Sous-Terre All rights reserved.
 
Ontwerp door: VERNUFT