NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2017   
 

 

 

Beste ,

De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zijn alweer bijna voorbij. Zoals gewoonlijk gaat de tijd heel hard! Afgelopen januari bestond de Balletschool maar liefst 30 jaar! En ook al is het voor mij (pas) het zesde jaar dat ik de ‘scepter’ zwaai, ik doe het met heel veel plezier en hoop het nog heel lang te kunnen doen!

In deze nieuwsbrief veel aandacht voor Pilates. Ik krijg steeds meer reacties van mensen die al een tijdje deze lessen volgen. Ze zijn heel blij met het positieve effect op hun lijf, op hun dagelijkse leven en op het eventuele beoefenen van andere sporten. Ik hoor goede ervaringen van mensen met blessures die beetje bij beetje herstellen en ook van mensen die blessuregevoelig zijn maar dankzij Pilates blessurevrij blijven. En hier doen we het voor!
Veel Pilateslessen zitten vol, daarom is er een nieuwe les gestart op de zaterdagochtend. Hier is nog wel plaats voor nieuwe deelnemers. Beperkte plaats is er ook nog in de lessen op woensdagochtend en woensdagavond. En ook voor 60-plussers is er geen plaats meer in de vrijdagochtendgroep. Daarom start vanaf 1 maart een nieuwe les op de woensdagochtend.

Verder vind je in deze nieuwsbrief informatie over de Ouder en Kind-lessen die we in maart voor het eerst organiseren, over de volgende cursus Dans met je Dreumes, over de moderne dansvoorstelling van Jens van Daele en over Ferry Knijn die weer langskomt voor een dagje Dansportretfotografie. 

Veel lees- en dansplezier!

Eefke en team Balletschool Heerhugowaard

Redactie @ Jessica Crezee – Tekst & Communicatie

 
VOORJAARSVAKANTIE
 

Tussen 20 en 26 februari zijn er geen lessen i.v.m. de voorjaarsvakantie. Op 18 februari zijn er gewoon nog lessen. EEN FIJNE WEEK GEWENST! 

PILATES 60+ NU OOK OP WOENSDAG
 

Gemiddeld leven we steeds langer, maar met het stijgen der jaren wordt het dagelijks bewegen minder vanzelfsprekend. Je kunt echter veel zelf doen om je conditie zo goed mogelijk te houden. Pilates kan je daarbij helpen. De pilateslessen voor 60-plussers zijn gefundeerd op drie elementen: houding, rompstabiliteit en ademhaling. Deze elementen vormen niet alleen de basis van iedere pilatesoefening, maar dienen ook als fundament voor balanstraining, valpreventie en het vergemakkelijken van alledaagse handelingen zoals opstaan, zitten en bukken. 

Specifiek aan de 60-plusgroep is dat je traint met leeftijdsgenoten en je na de les een kopje thee of koffie krijgt aangeboden. 

Vanaf 1 maart zal er een nieuwe groep Pilates 60+ starten op de woensdag van 10.30-11.30 uur, omdat de huidige groep op vrijdagochtend helemaal vol zit. 

Geef je op voor een gratis proefles of kijk voor meer informatie op de site.

PILATES OP ZATERDAG
 

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van Pilateslessen: minder last van (rug)blessures, een verbeterde houding, sterkere en lenigere spieren en vooral: je voelt je lekkerder en strakker in je vel! Met de toevoeging van de foam roller hebben de Pilateslessen nog een dimensie erbij gekregen. De Pilatesdeelnemers geven ook aan dat ze Pilates echt missen als ze door omstandigheden de les moesten overslaan. Het is niet voor niets dat deze lessen de best bezochte lessen van het zomerrooster zijn!
Daarom is het nu ook mogelijk om op zaterdag Pilates te volgen! Van 10.30-11.30 uur, gegeven door Saskia.

Kijk voor meer info (en persoonlijke ervaringen!) op de site en geef je op voor een gratis proefles.

OUDER EN KIND-LESSEN
 

Ouders willen graag weten wat hun kind allemaal doet en leert in de balletles. Daarom organiseren we nu voor het eerst een speciale Ouder en Kind-les voor de leerlingen van Peuterdans, Kleuterdans, Klassiek 1 t/m 5 en Dansmix 1. In de week van 20 t/m 25 maart mogen ouders meedansen met hun kinderen in de les. De les wordt enigszins aangepast zodat de ouders (ook de papa’s!!) goed mee kunnen doen ;-)

Trek prettige kleding aan, doe je schoenen uit en kom lekker meedoen. Indien deze lessen een succes zijn, zullen we ze vaker aanbieden (1x per jaar).

AFSCHEID VAN MARTINA
 

Vanwege haar zwangerschapsverlof en verhuizing nemen we afscheid van Martina. Dit gaat natuurlijk niet ongemerkt voorbij. Op vrijdag 3 maart geven de groepen van Martina een studiopresentatie, om zo nog één keer de danskwaliteiten van Martina te kunnen laten zien. Helaas is deze presentatie zo populair, dat ze (bijna) uitverkocht is. Er zijn nog beperkte plaatsen voor de presentatie van 18.45-19.30u van de groepen modern-jazz half gevorderd, modern gevorderd en modern volwassenen. Toegang is gratis en opgeven kan door een mailtje te sturen naar Eefke.

De leerlingen en docenten van de Balletschool danken Martina hartelijk voor haar fijne lessen, mooie choreo’s en collegialiteit. We wensen haar ook een heerlijk verlof en een goede babytijd toe!

Foto: Hilde Sneep

VOORSTELLING JENS VAN DAELE IN COOL
 

Op 9 maart presenteren de dansers van Jens van Daele in theater Cool Tierra, een dansshow ter gelegenheid van zijn tienjarig jubileum waarin de aarde centraal staat. Met opzwepende live muziek van twee percussionisten. Voorafgaande aan de voorstelling kun je een dansworkshop volgen in Cool, gegeven door de dansers uit de voorstelling die je een uur later op het podium ziet en na de voorstelling is er alle gelegenheid je vragen te stellen en je mening te geven. Een unieke kans van workshop - voorstelling - nagesprek voor maar € 10,-! Let wel, de workshop wordt alleen gegeven i.c.m. een voorstellingsbezoek.

WAT: Moderne Dans Workshop Tierra
WIE: voor iedere moderne danser (mag ook met weinig ervaring!)
DOOR WIE: Dansgezelschap Burning Bridges, Patricia van Deutekom e.a.
WAAR: zaal A in Cool Kunst & Cultuur
WANNEER: 9 maart, 18:30 - 19:30u
AANVANG VOORSTELLING: 20:15u
KOSTEN: € 10,- voor een entreeticket. Dit is ook je entreebewijs voor de workshop.

Zorg dat je op tijd in het theater bent en draag dans/sportkleding. 

Meld je aan via educatie@jensvandaele.com en mail je naam, leeftijd, dansniveau/ervaring en dat je via Balletschool HHW komt.

Er is een maximum van 30 deelnemers en wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Meer info: http://www.jensvandaele.com/nl/voorstellingen/tierra

DANS MET JE DREUMES VANAF 8 APRIL
 

Op zaterdag 8 april gaat de laatste cursus Dans Met Je Dreumes van dit seizoen van start. De cursus duurt 8 lessen, kost € 60,- en vindt plaats op zaterdag van 08.45-09.30 uur. De lessen worden gegeven door Miranda. Klik hier voor meer info of inschrijven.

Foto: Norbert Reijngoud

DANSPORTRETFOTOGRAAF
 

Op zaterdag 8 april tussen 10.00-15.00u zal Ferry Knijn weer bij de Balletschool langskomen om de mooiste ballet en dansportretten te maken!

Een portretsessie van 10 minuten inclusief een A4 Print en digitale versie voor op Sociale Media kost slechts € 25,-. Extra foto’s kunnen los worden nabesteld. Je kunt je inschrijven via de lijst die op het magneetbord bij de Balletschool hangt.

Extra mooie kleding kan eventueel in overleg met Eefke geregeld worden!

Foto: Ferry Knijn

 
LIKE ONS OP FACEBOOK
 

Balletschool Heerhugowaard is ook te volgen via Facebook. Like de pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en weetjes. Bij 800 likes zal er een Balletschool Heerhugowaard-HANDDOEK worden verloot! De winnaar wordt op FB bekendgemaakt.

Like & Share 

Albert Soncklaan 1-3, 1701 BX Heerhugowaard

www.balletschoolheerhugowaard.nl